Sunderlandi Sõnumid

Šokolaadikarva majad ja igavene sügis.


reede, aprill 28, 2006

Õpetamist ei toimu, õppimist loodetavasti küll

Lõppenud oli selle nädala viimane praktikum. Õppejõud Valentina soovis head nädalavahetust ja ütles, et kohtume siis ülejärgmisel nädalal. Kõik olid hämmingus, mis siis järgmisel viga on? Seda teati, et esmaspäeval on bank holiday, ilmselt siis esimese mai tõttu, aga et terve nädal vaba? Valentina kinnitas, et tõepoolest on nii. Postgraduate'idele ei toimu ühtegi loengut ega praktikumi. Keegi ei tahtnud eriti uskuda, Valentina soovitas järele uurida, aga oli üsna kindel, et tal ei ole valeinformatsioon.

Läksime Peter Dunne'i käes küsima, kas jutt vastab tõele? Peter kinnitas, tõepoolest otsustati see nädal magistrantidele vabaks teha. Kui mäletate, siis baka tudengitel oli käesolev nädal vaba, ehk nende lihavõtte vaheaeg kestis kolm nädalat, nemad on siis järgmisel nädalal koolis ja meid pole. Peter ütles veel, et selle nimi pole mitte holiday ehk puhkus, vaid lihtsalt no teaching period ehk õpetamist-ei-toimu-periood. Kursavend Andy ütles, et jajaa, "lugemisnädal". Martin arvas, et no jah, tema võtab seda kui vaba nädalat. Õppejõud Peter lubas teha näo, et ta ei kuulnud seda ja naeris. Samas oli ta nõus, et selline üks üksik nädal kooli tekitab paljudes pahameelt, veidi totter tõepoolest.

Mind see väga pahaseks ei teegi, nüüd on lootust, et ma selle nädala kooliasjadega tegelemiseks kulutan. Kui mu Eestiskäik oleks kahe nädala asemel kolm olnud, oleksin ma õppimise asemel ilmselt jälle teatrist teatrisse hulkunud. Mis oleks muidugi tore olnud, aga kooliasjad oleksid ripakile jäänud. Mis meid kõiki asjaolsalisi, kaasarvatud õppejõude üllatama pani, oli see, et mitte keegi meie kursuselt sellest mitte midagi kuulnud polnud. Kui Valentina poleks seda poolkogemata poetanud, oleksime me kõik teisipäeval koolis imestanud, et miks loengud ära jäävad.

Lugejakirjad:

Palun, võta ise sõna!