Cheshire
Ostsin inglise juustu. Siiani olin söönud ainult inglise määrdejuustu, ja mingit hollandi "päris" juustu, aga inglise tahke juust tundus kahtlane. Võtsin siis julguse kokku ja ostsin tüki Cheshire juustu, valisin põhiliselt nime järgi, ja sellise, kuhu poleks peale kirjutatud, et ekstramadal rasvasisaldus ja ekstravähe kaloreid. Milleks, põhiliselt kalorite pärast ma ju süüa ostangi? Tahaksin öelda, et üllatusin meeldivalt, aga ei saa, sest ma ei oodanud sellelt juustult mitte midagi ja ei saanud seepärast ka üllatuda. Ütlen siis lihtsalt, et täitsa hea juust. Selline pude ja veidi soolakas. Pudedus on selle juustu suurimaid miinuseid, sest muudab tema söömise natuke keeruliseks. Tuleb noaga juustutüki ülemisest küljest üks viilakas lahti saagida ja see siis leivale kallata. Näpu vahelt juustuviilakat süüa pole võimalik. Maitseomadusi see muidugi ei kahjusta, nii et igati õnnestunud ost, hea juust. Atleet, muidugi, on parem.
Lugejakirjad:
Palun, võta ise sõna!