Sunderlandi Sõnumid

Šokolaadikarva majad ja igavene sügis.


neljapäev, oktoober 20, 2005

Kõik pühakud

Esimene öö uues kodus möödus, võib vist öelda, rahutult. Uni ei tahtnud eriti tulla. Küll oli tekk ebamugav, küll oli padi vales asendis ja küll mürisesid autod. Kunagi ma ikka magama jäin kah. Kui Clanny House'is nägin palju ja väga segaseid unenägusid, siis All Saintsis oli täiesti keskpärane programm. Praeguseks olen unenäo juba unustanud.
Loengus kuulasin tuttavat statistikajuttu ja praktikumis realiseerisin n-mõõtmeliste (antud juhul kaheksa) andmete suvalise keerutamise ja seejärel kahemõõtmelisele pinnale (arvutiekraan) kujutamise. Asja kogu mõte seisnes selles, et õppida Matlabi kasutamist. Matlabi on meil vaja osata selleks, et seal närvivõrke ja muud säärast simuleerida. Käesoleva Matlabi sissejuhatava osa eest üldse hindeid ei pandagi, nii et kokkuvõttes on see täiesti õppimine iseendale. Järgmisest esmaspäevast, ehk siis vist 24. oktoobrist algab tõsine õppimine - teadmuspõhised süsteemid, andmekaevandus, närvivõrgud ja kognitiivne närviteadus (kui kasutada minu meelevaldset tõlget).
Eile käisin ka odavpoes Nettos:
£0,43 - Hovis Wheatgerm (mingi saia-asi, natuke sepiku värvi)
£0,49 - Dr. Pepper 0,5l (kokakoola tehtud kokakoola moodi jook)
£0,45 - Herb Soft Cheese (määrdejuust, küüslauguga)
£0,18 - Spark Water 2l (peaks olema sparkling water, tegemist gaseeritud veega)
------------
£1,55
Ehk kokku umbes 36 eesti krooni. Minu meelest pole üldse paha.


Kas usute või mitte, aga olengi jõudnud ploogimisega tänasesse päeva välja. Homsed uudised alles homme.

Lugejakirjad:

Anonymous Anonüümne:

ma ytlesin sulle, et seal saab odavalt ära elada! ja sa ei kujuta ette, kui odavad võivad olla head veinid nendes odavates poodides!
veel tahan teha komplimendi blogi kujunduse eest, äärmiselt maitsekas!

stiili hoidmiseks lisan siia lõppu veel paar hyyumärki.
!!!!

oktoober 20, 2005 7:55 PM  
Anonymous Anonüümne:

väga mõnus on lugeda! Silme ees lippavad Londoni äärelinna kvartalid ja lihtsalt kujutluspildid Inglismaast. Rõõmuga märkasin, et hoolimata kõigest pääsesid taksidermistide pansionaadist ;) Igatahes järgmine "lemmikveebileht" on lisatud :)

oktoober 21, 2005 6:50 AM  
Blogger Sverik:

Tänud kõigi ilusate sõnade eest! Ja sinu ütlemistes, ruts, pole ma kunagi kahelnud!

oktoober 21, 2005 12:23 PM  
Blogger Sverik:

Ja kujunduse kohta nii palju, et bloggeris oli säärane juba olemas. Mina võtsin ainult kaks sobimatut pildikest ära ja asendasin tekstiga.

oktoober 21, 2005 12:25 PM  
Anonymous Anonüümne:

Aga miks on vaja närvivõrke ja muud säärast simuleerida?

oktoober 22, 2005 11:37 AM  
Blogger Sverik:

Tehisnärvivõrkudega saab igasuguseid funktsioone interpoleerida. Teisisõnu, (võrdlemisi lihtsa) neurovõrguga saab esitada suhteliselt raskeid funktsioone. Näiteks funktsiooni, mis viimase viie päeva õhutemperatuuride, -rõhkude ja -niiskuste järgi ütleb, milline ilm tuleb homme.

oktoober 22, 2005 11:49 AM  

Palun, võta ise sõna!