Sunderlandi Sõnumid

Šokolaadikarva majad ja igavene sügis.


neljapäev, oktoober 20, 2005

Esimene katusealune

Clanny House on Sunderlandi Ülikooli see majutusasutus, kus põhiliselt toimub ajutine ööbimine. Kuni 5 ööd. Kuna mul mingit ametlikku suhet ülikooliga veel polnud, siis antigi mulle sinna tuba. Mida see endast kujutas? "Korterit" nelja magamistoa, köögi-söögitoa, WC ja vannitoaga. Igas magamistoas lisaks kõigele muule ka kraanikauss ja peegel. Peale minu oli seal vist veel üks tegelane, keda mul aga kordagi kohata ei õnnestunud, küll kuulsin teda telefoniga rääkimas, kuuldu järgi otsustades ei olnud ta kohalik.
Veesegisti on saatanast, see on kindel. Ja kui sooja vee kraan lahti keerata, tuleb alati vähemalt 2 minutit oodata, et sealt sooja vett tulema hakkaks. Ja kuidas on lahendatud dušisüsteem? Ei, õnneks ei ole seinal kahte dušši. On hoopis mingi valge plastmassist karp, nupud peal; üks voolik läheb sisse, teine tuleb välja. Astun mina duši alla ja vajutan "Start / Stop" nupule. Mitte midagi ei juhtu. Keeran teisi nuppe ja klõpsin veel starti, ei midagi. Tulen duši alt välja, vaatan ringi ja näen nööri laest rippumas. Tõmban. Kõvasti. Laes käib krõps, dušiaparaadil läheb punane tuluke põlema. Astun tagasi duši alla, vajutan jälle starti ja ennäe imet, külm vesi hakkabki voolama! Krutin veel nuppe ja mõne aja pärast läheb vesi isegi soojaks. Panen korraks vee kinni (vajutades starti) ja teen veidikese aja pärast jälle lahti. Dušist tuleb sahmakas tulikuuma vett, seejärel poole minuti jagu jääkülma ja peale seda jälle parajat. Pesen ennast puhtaks, vajutan "Start / Stop" nuppu ja tõmban nöörist. Teine asi, mida ühes inglise majas kunagi vaja ei lähe, on vannitoa küte. Sellist asja lihtsalt pole olemas. Aga ongi hea, ronidki kiiremini vannitoast välja ja teised jõuavad ka kooli ja tööle.

Lugejakirjad:

Anonymous Anonüümne:

See kõik oli selleks, et sulle ei jääks petlikku muljet, et elu on turvaline ja etteaimatav ;)
Aga segistid on muidugi saatanast. Ja soojaveetoru on ju mööda maja välisseina lihtsam vedada kui seestpoolt, kust tuleb läbi seinte ja põrandate ajada teist.

oktoober 20, 2005 3:30 PM  
Anonymous Anonüümne:

Naeran siin omaette tööl, teised juba vaatavad imelikult. Põnev põnev :D

detsember 09, 2006 5:56 PM  

Palun, võta ise sõna!