Sunderlandi Sõnumid

Šokolaadikarva majad ja igavene sügis.


teisipäev, juuni 06, 2006

Minust on ette jõutud

Käimas oli Valentina õppivate agentide (eh, kõlab nagu "Dr. Adamsi dresseeritud hiired") viimane loeng, vaatasime õpitule tagasi. Valentina küsis palju ja keegi ei paistnud enam mitte midagi mäletavat. Kõik tegid märkmeid, nagu kuuleksid nad neid teemasid esimest korda.

Jõudsime boostingu ja baggingu juurde, Valentina küsis, kas keegi oskab nimetada nende sarnasusi? Keegi eriti ei osanud, lõpuks sakslanna Kathrin arvas, et küllap nad mõlemad kombineerivad mitmetest nõrkadest õppijatest ühe tugeva. Valentina jäi vastusega rahule, jutt jätkus enam-vähem samal teemal.

Mingil hetkel jõudsime jälle nende sarnasusteni tagasi, Valentina arvas, et minul on kindlasti hea meel välja öelda need kaks sarnasust ja erinevust, mis boostingul ja baggingul on. Meel nüüd nii hea ei olnud, aga kambapeale kuidagi nad ikka välja mõtlesime. Tundus aga, et Valentina ootas veel midagi. Ja tõesti, tema meelest oli Kathrin ennist veel ühe hea sarnasuse välja toonud. Minu enda meelest oli üks minu pakututest just Kathrinilt kuuldud, ja nii arvasid ka teised, kaasa arvatud Kathrin ise, kuid Valentina ei jäänud ikka rahule. Olukorra lahendas ugandalane Silver, kes näpuga oma paberites natuke järge otsis ja siis teatas, et tõepoolest, Kathrin oli selle sama sarnasuse välja toonud.

Ilmselt avaldatakse varsti näidend pealkirjaga "Intelligentsed süsteemid" vms. Ega mul kahju ei ole, Silver on väga tore inimene.

Lugejakirjad:

Palun, võta ise sõna!